Velkommen til Tønder Kommunes
Madservice
Du er blevet visiteret til Tønder Kommunes madservice.
Vi vil gerne byde dig velkommen i vores madservice ordning, som er en fritvalgsordning og håber, at du vil synes om den service, vi kan tilbyde dig.
Maden, som er kølemad, tilberedes i Tønder Fælleskøkken.
Vi gør vores bedste for, at det bliver en god oplevelse, at spise vores mad. Derfor har vi ansat professionelt personale, til at lave maden og vi anvender udelukkende gode råvarer.
Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og sikrer dermed, at maden er ernæringsmæssigt rigtig.
Fødevaresikkerheden sikres ved vores egenkontrolprogram og ved mærkningen af maden.
Fordele ved kølemad:
· Maden er ernæringsmæssigt god, da de lang varmholdnings tid undgås.
· Man bestemmer selv spisetidspunktet og har man hjemmehjælp, er man ikke afhængig af en leveringstidspunktet.
· Maden kan spises den dag man har lyst. Dog skal man følge etikettens vejledning, når der er tale om fisk, råkost og desserter med flødeskum.
Valgmuligheder og hvor meget:
· Der er mulighed for at vælge imellem 14 hovedretter og 14 biretter hver uge.
· Ugekassen kan som maximum indeholde 7 hele middage (7 hovedretter og 7 biretter) pr. uge og som minimum 4 hovedretter.
· Gør man ikke brug af valgmenu skemaet, vil man automatisk få det antal portioner, der er aftalen, ud fra de retter, der står først på skemaet.
· Skemaet med menuforslagene udleveres 2 uger før levering og afleveres til chaufføren 1 uge før levering.
Udbringning:
· Maden leveres 1 gang om ugen, på samme ugedag. Dog kan der forekomme ændringer f. eks. I forbindelse med helligdage
· Det er køkkenets egen chauffør, som kommer med maden
· Er man ikke hjemme på leveringstidspunktet, har man selv pligt til at afhente maden i køkkenet. Der kan evt. aftales andet med køkkenet, i særlige tilfælde.
Opbevaring:
· Maden skal opbevares i køleskabet ved 5c.
· Chaufføren er behjælpelig med at anbringe maden i køleskabet og kontrollere temperaturen.
· Man har pligt til at holde køleskabet rent og sørge for, at der er plads til maden.
Afmelding:
· Afmelding skal ske til køkkenet senest 3 dage før levering.
· Ved indlæggelse skal dette meddeles køkkenet.
· Ønsker man at udgå af madordningen, skal dette meddeles køkkenet mindst 14 dage før.
Emballagen:
· Emballagen er et plastmateriale, som er godkendt til fødevarer, består af vand og råolie.
· Det vil sige, at emballagen er miljøtilpasset og at forbrænding af emballagen ikke belaste miljøet ikke mere, end hvis der var tale om en opvask.
· Det påhviler borgeren selv, at bortskaffe emballagen.
Etiketoplysninger:
· I lovgivningen er der krav om fuld mærkning.
Opvarmning:
· Maden skal, som udgangspunkt opvarmes i emballagen.
· Den opvarmes bedst i en mikrobølgeovn, men kan også opvarmes i en almindelig ovn.
· Vejledning for opvarmning gives i særskilt pjece.
Sikkerhed:
· Køkkenet sikrer sig, at emballagen er ubeskadiget ved afleveringen og en evt. senere beskadigelse er ikke køkkenets ansvar.
· Skulle der gå hul på emballagen under opbevaring, skal maden i den pågældende tallerken spises senest et døgn efter at uheldet er sket.
· Dækfilmen skal være plan med tallerkenen / beholderen. Hvis den buler op, skal køkkenet kontaktes.
Betaling:
· Taksten er fastsat af Kommunalbestyrelsen og reguleres hvert år pr. 1. januar, i forhold til prisudviklingen.
· Der udleveres et takstblad ca. 1. december, gældende for det kommende år.
· Betalingen opkræves bagud, via træk i pensionen.
· Har køkkenet ikke modtaget afmelding, for den pågældende uge, vil man blive opkrævet for den aftalte levering, med mindre der er tale om akut indlæggelse
Vejledning:
· Der vil være mulighed for en individuel snak om maden.
Specielle hensyn:
· Alle former for diæter vil kunne leveres, hvis de er visiteret.
· Er der særlige hensyn der skal tages, kan man rette henvendelse til Fælleskøkkenet.
VELBEKOMME
Med venlig hilsen
Anna Marie Østergaard Andersen
Cheføkonoma
Tønder Fælleskøkken
Carstens Gade 3
6270 Tønder
Tlf.:7492 88 00