Odense Kommunes kvalitetsstandard for personlig pleje og hjælp til praktiske opgaver kan læses ved at klikke på nedenstående links:

Kvalitetsstandard: www.odense.dk/upload/kvalitetsstandard_§71_001.pdf

Bilag til kvalitetsstandarden: www.odense.dk/upload/kvalitetsstandard_§71_bilag_001.pdf

Servicedeklaration: www.odense.dk/home/Topmenu/Politik-Kommunen/Publikationer/Servicedeklarationer/Personlig%20pleje%20og%20stotte%20til%20praktiske%20opgaver.aspx

Kontrakten for personlig pleje er gengivet nedenfor.

For yderligere informationer og rekvirering af materiale kontakt Jane Gade på tlf. 65 51 30 45 eller e-mail jga@odense.dk.

 

Kontrakt vedrørende levering af personlig pleje efter lov om social service

mellem

NN

og

Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune

(PARADIGME 1/11 2004)

1. Opgaveramme og målgruppe
Nærværende kontrakt er udarbejdet i overensstemmelse med reglerne om frit valg i lov om social service, samt bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v.

Opgaven omfatter personlig pleje efter lov om social service til ældre, handicappede med flere i eget hjem. Ordningen gennemføres efter lov om social service, hvor brugeren kan vælge, hvilken af de godkendte leverandører vedkommende ønsker. Brugeren kan til enhver tid vælge anden leverandør.

Opgaven gennemføres hver dag i tidsrummet kl. 00.00 til 24.00.

1.1 Aftalegrundlag
Nærværende kontrakt omfatter kontrakten med bilag, eventuelle tillæg samt leverandørens ansøgning med bilag.

For kontraktens bilag gælder, at de løbende kan ændres i kontaktsperioden. Der er således de til enhver til gældende retningslinier der gælder.

Ændringer af selve kontrakten skal være skriftlige for at være gældende.

2. Beskrivelse af opgaven samt opgavens omfang
2.1 Grundlæggende principper
Grundlæggende principper for opgaveudførelsen er beskrevet i kvalitetsstandard for personlig pleje. Disse principper skal overholdes af leverandøren.

Løsning af opgaver i henhold til denne kontrakt forudsætter en høj grad af samarbejde mellem leverandør og Ældre- og Handicapforvaltningen. Det er en væsentlig forudsætning for aftalen, at der både generelt og i konkrete tilfælde tages kontakt fra begge parter, såfremt der opstår spørgsmål eller problemer i forbindelse med forpligtelser efter nærværende kontrakt.

Såfremt der opstår uoverensstemmelse om det nærmere omfang af samarbejdet og omfanget af forpligtelser, har hver part pligt til at bidrage til en løsning af uoverensstemmelsen. På visse områder er samarbejdet formaliseret. Se bilag 5.

Leverandøren og Ældre- og Handicapforvaltningen er forpligtet til at holde hinanden orienteret om projekter mv. der har betydning for opgaver efter denne kontrakt, og om nødvendigt inddrage hinanden i projekterne mv.

2.2 Visitation
På baggrund af ansøgning foranlediget af brugeren selv, pårørende, læge eller andre vurderer Bevillingskontoret, om der er behov for tildeling af hjælp til personlig pleje. Bevillingskontoret bestiller herefter opgaven hos den af brugeren valgte leverandør. Bevillingskontoret i Ældre- og Handicapforvaltningen er organisatorisk adskilt fra Odense Kommunale Ældrepleje, som er den kommunale leverandør.

Afgørelse om hjælp træffes i overensstemmelse med den af Ældre- og Handicapudvalget fastlagte kvalitetsstandard, og der udfærdiges en bevilling i henhold til lov om social service. De opgaver, som brugeren skal have hjælp til, beskrives i bevillingen, der ligeledes indeholder en beskrivelse af borgerens situation, herunder beskrivelse af status, funktionsniveau, særlige forhold og lignende.

Visitationskonceptet er bygget op over "Fælles Sprog" udarbejdet af Kommunernes Landsforening og et ydelses- og tidsvurderingssystem udviklet af Odense Kommune. Den afsatte tid til løsning af opgaverne oplyses til leverandøren, men ikke til brugeren, idet det relevante for brugeren er hjælpen. Tiden for de enkelte delelementer oplyses ikke til leverandøren, idet det forventes, at leverandøren selv tilrettelægger opgaven efter aftale med brugeren.

Når borgeren har taget stilling til, hvilken leverandør man ønsker, sender Bevillingskontoret en kopi af afgørelsen til den pågældende leverandør med en samlet tidsangivelse. Leverandøren kan ikke frasige sig at levere den bevilgede hjælp til en bruger, der har valgt leverandøren.

Det er leverandørens opgave at sikre at hjælpen planlægges og udføres på en sådan måde, at målene som er beskrevet i afgørelsen kan nås. Al hjælp gives som hjælp til selvhjælp. Opfølgning på om målene nås sker ved stikprøvekontrol.

2.3 Fleksibel hjælp
Hjælpsmodtageren har i henhold til lov om social service ret til vælge en helt eller delvis anden hjælp end den, der er truffet afgørelse om. Aftale med brugeren om udnyttelse af bytteretten sker fra gang til gang. Udnyttelse af bytteretten ændrer ikke på afregningen
.

Det er den enkelte medarbejders ansvar at vurdere, hvorvidt det er fagligt forsvarligt, at brugeren får udført andre ydelser end de visiterede.

Det skal noteres i samarbejdsbogen, hvis der leveres andre ydelser end de bevilgede. Ændres hjælpen efter aftale med brugeren ved brug af reglen om fleksibel hjemmehjælp angives dette ligeledes.

Hvis brugeren 3 gange i træk vælger anden hjælp end det bevilgede, skal Bevillingskontoret underrettes.

2.4 Revisitation
Bevillingskontoret gennemfører revisitationer for brugere, der modtager personlig pleje. Revisitationer gennemføres i det omfang, brugerens behov ændres.

Leverandøren er forpligtet til at anerkende resultatet af en revisitation.

Leverandøren er forpligtet til at rette henvendelse til Bevillingskontoret, såfremt en brugers behov for hjælp ændres; dette gælder uanset om der er tale om et mindre eller et øget hjælpsbehov. Vurderingen af dette sker efter bestemmelserne i det fastlagte serviceniveau og lov om social service, hvorefter der kun gives hjælp til de opgaver som brugeren ikke selv eller kun meget vanskeligt kan udføre.

Dette gælder tilsvarende for tilfælde, hvor brugeren i større omfang udnytter sin bytteret efter lov om social service, med henblik på en eventuel revurdering af brugerens behov.

Leverandøren har en forpligtelse til at observere og øjeblikkeligt meddele forhold om ændrede funktionstilstande hos brugerne. På den obligatoriske introduktionsdag vil leverandøren blive nærmere orienteret om denne forpligtelse.

Manglende opfyldelse af forpligtelser i dette pkt. anses som misligholdelse af kontrakten.

2.5 Ændring i serviceniveau
Ændringer i serviceniveauet sker i henhold til politisk beslutning herom.

2.6 Hjælpsmodtagerens mulighed for omvalg
En bruger har altid ret til at ændre sit valg af leverandør. Ændringer har virkning senest 1 måned efter anmodning om leverandørskift.

Denne frist kan fraviges hvis Bevillingskontoret vurderer, at der er særlige forhold, der hindrer at ydelser i henhold til afgørelsen kan leveres, fx uoverensstemmelser mellem leverandør og bruger.

Den leverandør, der hidtil har udført hjælpen, må ikke standse hjælpen, før der modtages besked fra Bevillingskontoret.

Ved overdragelse af opgaven fra én leverandør til en anden, er den afgivende leverandør forpligtet til at give en fyldestgørende, skriftlig, dokumentation for brugerens evt. særlige behov mv. Dette er nødvendigt af hensyn til den overtagende leverandørs mulighed for at varetage opgaven.

3. Krav til leverandøren, leverandørens forpligtelser og rettigheder
3.1 Generelle krav til leverandøren
Ved ikrafttræden af aftalen skal leverandøren skriftligt overfor Ældre- og Handicapforvaltningen meddele, hvordan man vil strukturere opgaven, både i forhold til organisering af opgaven, hvem der varetager den ledelsesmæssige funktion og hvilken uddannelsesmæssig baggrund personalet har. Ændringer skal meddeles til Ældre- og Handicapforvaltningen, Fællesadministrationen.

I forbindelse med indgåelse af aftale mellem leverandøren og en bruger forpligter leverandøren sig til at sikre, at en medarbejder medvirker ved omsætningen af afgørelsen til arbejdsplanen i det til enhver tid gældende registreringssystem, samt alle øvrige administrative opgaver i forbindelse med registrering af de udførte opgaver.

En aftale om hjælpsudførelsen indgås i et samarbejde med brugeren.

Der stilles krav om, at leverandøren udfører opgaven under hensyntagen til relevant lovgivning inden for området, herunder arbejdsmiljøregler og lov om visse personoplysninger.

Leverandøren skal kunne træffes telefonisk 24 timer i døgnet alle ugens syv dage.

Hvis leverandøren opdeler arbejdsfunktionerne i geografiske og funktionelle grupper skal Odense Kommune have mulighed for at kunne se de enkelte gruppers afbud, leverede tid mv. Odense Kommune sørger for, at registreringssystemet bliver indrettet til det.

3.2 Akutbesøg
I henhold til målene for Ældre- og Handicapforvaltningen skal fremmøde hos brugeren ske hurtigst muligt og senest indenfor ½ time efter modtagelsen af henvendelsen.

3.3 Afløser og afbud
Alle planlagte besøg skal udføres. Leverandøren er forpligtet til at stille afløser til rådighed for udførelse af opgaverne.

Afbud fra leverandøren må højst forekomme for 1% af det samlede besøgstal. Sker der alligevel afbud, skal der gives erstatningsbesøg snarest muligt. Erstatningsbesøgene skal afpasses brugerens behov.

Afbud fra leverandørens side accepteres ikke ved besøg, der er af væsentlig helbredsmæssig betydning for brugeren, eller hvor afbud af andre grunde kan få konsekvenser for brugerens liv eller helbred.

Afbud fra brugeren må alene udløse erstatningsbesøg, hvis hjælpen har betydning for brugerens helbred.

Af hensyn til trygheden for brugerens stilles krav om, at leverandøren blandt sine medarbejdere udpeger en fast kontaktperson for hver enkelt bruger. Kontaktpersonrollen er beskrevet i bilag 4. Det er af væsentlig betydning, at opgaverne hos den enkelte bruger så vidt muligt udføres af kontaktpersonen, og at det ligeledes tilstræbes, at eventuelle afløsere er de samme.

3.4 Introduktionsdag
Ældre- og Handicapforvaltningen stiller krav om, at de private leverandører gennemfører en introduktionsdag, som Ældre- og Handicapforvaltningen forestår. Introduktionsdagen gennemføres i forbindelse med godkendelse af leverandøren. Der stilles ikke krav om, at leverandøren skal have deltaget i introduktionsdagen for at kunne påbegynde arbejdet. Leverandøren er forpligtet til løbende at holde de medarbejdere, de løser opgaver i henhold til nærværende aftale orienteret om hvilke krav der stilles til opgaveudførelsen.

Odense Kommune afholder udgifterne til introduktionsdagen, dog ikke leverandørens evt. udgifter.

3.5 Undervisning i registreringssystemet
Leverandøren har på rekvisition til Ældre- og Handicapforvaltningen mulighed for, at få undervisning i brugen af det til enhver tid gældende registreringssystem. Har leverandøren ikke tidligere arbejdet med systemet, er deltagelse i undervisning dog en pligt for de relevante medarbejdere. Omfang af og indhold i undervisningen aftales nærmere med Ældre- og Handicapforvaltningen. Odense Kommune afholder udgifterne til undervisningen, men dækker ikke frokost og tabt arbejdsfortjeneste.

3.6 Tavshedspligt
Leverandøren skal foranledige, at de relevante medarbejdere underskriver en tavshedserklæring, hvoraf det fremgår, at medarbejderne har tavshedspligt, jvf. borgerlig straffelovs § 152.

Da opgaven udføres på vegne Odense Kommune, er leverandøren forpligtet til at acceptere, at arbejdet udføres i overensstemmelse med principperne i offentlig forvaltning i henhold til dansk lovgivning, herunder fremhæves specielt lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, lov om offentlighed i forvaltningen, serviceloven samt forvaltningsloven. Dette indebærer, at der er ret til aktindsigt, at opgaven er omfattet af reglerne om klageråd inden for hjemmehjælpsområdet, og at leverandøren er forpligtet til at videregive oplysninger i overensstemmelse hermed. Samtidig henvises endvidere til de begrænsninger i videregivelse af oplysninger, der følger af de samme lovbestemmelser.

Desuden henvises til lov om retssikkerhed og administration § 43, stk 2.

3.7 Kvalitetssikring
Den redegørelse om leverandørens kvalitetssikringstiltag, der er fremsendt ifm. godkendelsen, indgår som en del af aftalen.

4. Afregning og prisregulering
Der stilles krav om, at leverandøren benytter det til enhver tid anvendte omsorgsystem/registreringsudstyr i Odense Kommune. Systemet bruges til registrering af bevilling samt udførte opgaver i henhold til nærværende kontrakt. Afregning over for leverandøren gennemføres på baggrund af brug af systemet, som er nærmere beskrevet i bilag 9.

For pleje i dagtimerne afregnes der alene for udførte opgaver. Der afregnes ikke for mere end de visiterede timer. Uanmeldte afbud fra borgeren på selve dagen udløser en betaling til leverandøren på 50 %. For afbud fra borgeren, der er afgivet før den aftalte dag for levering af hjælpen, ydes der ingen afregning.

For pleje aften afregnes p.t. efter antal visiterede timer.

For aftentimerne gælder der, at der skal ske registrering og at der fra 1/1 2005 afregnes for de udførte antal timer på samme vilkår som beskrevet for dagtimerne.

For natten registreres der ikke og der afregnes for de visiterede antal timer. Der revideres i øjeblikket på denne ordning og leverandøren skal være forberedt på evt. ændringer.

Tidsforbrug til ydelser der skal leveres som følge af et akut opstået behov skal registreres i systemet. For aften og nat er tidsforbruget indeholdt i timeprisen.

4.1 Kontrol for afregning
Kontrol for afregningen for pleje i dagtimerne og fra 1/1 2005 for pleje i aftentimerne sker hver måned ved hjælp af data fra registreringssystemet. Der sker alene afregning for det antal udførte timer. Kvittering for besøg må som hovedregel ikke forekomme. Sker der kvittering af besøg for mere end 5% af det samlede antal timer pr. måned, kan Bevillingskontoret beslutte at tilbageholde
en andel af afregningen, der svarer til den procentvise overskridelse af denne grænse, tilbageholdt indtil grunden til overskridelsen er klarlagt.

Validering af scannede besøg må som hovedregel kun forekomme i begrænset omfang. Sker der validering for mere end 15% af det samlede antal timer pr. måned, kan Bevillingskontoret beslutte at tilbageholde en andel af afregningen, der svarer til den procentvise overskridelse af denne grænse, tilbageholdt, indtil grunden til overskridelsen er klarlagt.

Afbud både fra hjælpsmodtageren og leverandøren registreres for både aften- og natopgaverne, dog pt. ikke ved stregkoderegistrering for natopgaverne.

Medio hver måned fremsender Ældre- og Handicapforvaltningen, Bevillingskontoret, afregning i henhold til kontrakten. Endelig validering skal være fremsendt til Bevillingskontoret senest den 5. hver måned, hvis forvaltningen ikke har oplyst anden dato .

Afregning sker i henhold til de til enhver tid gældende priser. Priserne er udarbejdet i overensstemmelse med lov om social service og tilhørende bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v.

Hvis der er uenighed om afregningsgrundlaget, kan hver part indkalde til et møde med henblik på at afklare problemstillingen. Begge parter skal loyalt bidrage til fremskaffelse af evt. dokumentation nødvendig for at afklare det korrekte afregningsgrundlag.

Der bliver udregnet priser mindst én gang årligt. Leverandøren er forpligtet til at anerkende prisændringer når de i henhold til den til enhver tid gældende lovgivning er trådt i kraft. Dokumentation for prisfastsættelsen kan rekvireres ved henvendelse til Bevillingskontoret, Ældre- og Handicapforvaltningen. Afregning sker i henhold til de til enhver tid fastsatte priser.

Klage over de fastsatte priser og kvalitetskrav kan rettes til Odense Byråd. Klage over at de fastsatte priser indeholder konkurrenceforvridende støtte rettes til Konkurrencestyrelsen.

4.2 Særligt vedr. brug af registreringssystem

Udgifterne til brug af det til enhver tid gældende registreringssystem, afholdes af Ældre- og Handicapforvaltningen, efter de fastsatte retningslinier i bilag 9, samt prisberegningen.

5. Kontrol med udførelse af opgaven
Ældre- og Handicapforvaltningen er til enhver tid og uden forudgående anmeldelse berettiget til at føre kontrol med leverandørens opfyldelse af de indgåede aftaler. En sådan kontrol fritager ikke leverandøren for ansvar for opfyldelse af nærværende kontrakt.

Leverandøren er forpligtet til uden vederlag at bistå i forbindelse med kontrolbesøg.

5.1 Kvalitetskontrol
Leverandøren skal være indforstået med, at der udføres stikprøvevis kvalitetskontrol ud over den almindelige kvalitetskontrol, der blandt andet gennemføres ved registrering af antal klagesager, brugeranalyser, uddata fra registreringssystemet, kontrolbesøg hos eller opringninger til brugerne m.v.

Leverandøren skal være indforstået med at levere nødvendige oplysninger til brug for særskilte analyser inden for det område der er omfattet af lov om social service § 71, samt deltage i udarbejdelsen af forvaltningens brugertilfredshedsundersøgelser.

6. Underleverandører
Såfremt leverandøren finder anledning til benyttelse af underleverandører, skal dette, såfremt underleverandøren opnår brugerkontakt, forudgående aftales med Ældre- og Handicapforvaltningen.

Ældre- og Handicapforvaltningen er berettiget til at nægte godkendelse af en underleverandør.

Anvendelse af underleverandører medfører ingen ændring i leverandørens ansvar over for Ældre- og Handicapforvaltningen i henhold til nærværende aftale.

Faste aftaler, eller aftaler med karakter af fast aftale, med underleverandører om levering af ydelser efter denne kontrakt skal godkendes af Ældre- og Handicapforvaltningen. Er der tale om enkeltstående aftaler, som ikke falder under nogen af ovennævnte kategorier, kræver dette dog ikke forudgående godkendelse.

7. Leverandørens forsikringer

Leverandøren er forpligtet til at tegne og betale sædvanlig arbejdsskadeforsikring, sædvanlig tingsforsikring samt sædvanlig erhvervs- og produktsansvarsforsikring, herunder driftsforsikring for skader, for hvilke der er ansvar efter dansk rets almindelige regler. Leverandøren skal på anmodning dokumentere, at forsikringerne er i kraft og overgive Ældre- og Handicapforvaltningen kopi af forsikringspolicer samt kvittering for præmiens betaling.

Leverandøren skal kunne dokumentere, at virksomheden og medarbejderne er dækket af en ansvarsforsikring.

8. Leverandørens nøglepersoner/fællesmøder
Ældre- og Handicapforvaltningen tillægger det afgørende betydning for opfyldelse af nærværende kontrakt, at der hos leverandøren bliver tilknyttet en eller flere personer, der er ansvarlige for at sikre opfyldelsen.

Der skal som minimum afholdes ét årligt møde mellem ledelsen i Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandørens ledelse med henblik på drøftelse af overordnede spørgsmål.

Derudover kan der afholdes møder med henblik på drøftelse af spørgsmål vedrørende den daglige udførelse af opgaver i henhold til kontrakten, såfremt det må anses som nødvendigt.

Der afholdes møde med bevillingskontoret hver anden måned i starten og derefter efter behov, dog minimum hvert halve år.

9. Retningslinier for personaleforhold og uddannelseskrav
Ældre- og Handicapforvaltningen lægger vægt på, at leverandøren kan sikre en god kvalitet i udførelsen af opgaven, herunder en god og effektiv kundebetjening og kundeservice, målrettet ældre og handicappede.

Leverandøren skal overholde de retningslinier og politikker om personaleforhold, som er oplyst for Ældre- og Handicapforvaltningen ved godkendelsen. Ældre- og Handicapforvaltningen er til enhver tid berettiget til at få udleveret dokumentation for overholdelse af dette krav.

Ældre- og Handicapforvaltningen forventer, at medarbejderne udøver almindelig hjælpsomhed over for kunderne i overensstemmelse med de grundlæggende principper i kvalitetsstandarden.

Medarbejderne skal fremtræde velsoignerede og præsentable under udførelse af opgaverne, og medarbejderne skal være dansktalende. Medarbejderne skal kunne legitimere sig i overensstemmelse med Ældre- og Handicapforvaltningens almindelige regler herom.

Leverandøren skal til enhver tid kunne redegøre for sine medarbejderes uddannelsesmæssige baggrund.

9.1 Uddannelseskrav
Leverandørens fastansatte medarbejdere, der løser opgaver i henhold til nærværende kontrakt, skal som minimum have gennemført en uddannelse som hjemmehjælper. Herudover stilles generelt krav om, at opgaverne gennemføres med personale, der har den fornødne faglige uddannelse til at varetage opgaven. Der henvises til de gældende regler for social- og sundhedsuddannelserne.

Desuden kan opgaverne udføres af elever, som er i praktik hos leverandøren.

Af kvalitetsstandarden fremgår hvilke opgaver, der visiteres til, og det fremgår blandt andet, at der også visiteres til opgaver, der som minimum kræver uddannelse som social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent.

9.2 Overdragelse af medarbejdere
For hver gang leverandøren udvider sin opgave, svarende til en udvidelse af den vejledende tidsnorm med 280 timer pr. måned, har den afgivende leverandør mulighed for at forhandle om at overføre en medarbejder (fuldtidsstilling) til den leverandør som har udvidet sin opgave.

10. Sociale forpligtelser og elevforpligtelser
10.1 Socialt kapitel
Der stilles krav om, at den private leverandør, uanset hvilke organisationer der er indgået overenskomst med, vederlagsfrit (udover det offentlige tilskud) lever op til den til enhver tid gældende, mellem Kommunernes Landsforening og KTO indgåede, rammeaftale om socialt kapitel.

Der stilles herunder bl.a. krav om, at leverandøren giver mulighed for at ansætte personer på særlige vilkår. Denne forpligtelse indtræder fra kontraktperiodens start.

Det drejer sig om områderne forebyggelse samt fastholdelse og integration af personer med nedsat arbejdsevne og ledige i aftalebaserede job på særlige vilkår, fleksjob, skånejob og jobtræning mv.

Proceduren for opfyldelse af kravene til ansættelse af personale på særlige vilkår aftales med Ældre- og Handicapforvaltningen.

10.2 Elever
Der stilles krav om, at leverandøren stiller sig til rådighed som praktikplads for såvel lønnede som ulønnede elever inden for det arbejdsområde kontrakten omfatter, og at leverandøren sørger for uddannelse af det fornødne antal praktikvejledere i henhold til Ældre- og Handicapforvaltningens kompetence- og jobprofil for praktikvejledere. Kurser afholdes på Social- og Sundhedsskolerne. Leverandøren stiller den fornødne tid til rådighed for praktikvejledning og øvrige elevrelaterede opgaver.

Der skal ske godkendelse af praktiksted i henhold til de til enhver tid gældende regler. Leverandøren er forpligtet til at søge denne godkendelse når leverandøren har opnået 1,5% af det samlede antal visiterede timer til personlig pleje.

Antal elever vil afhænge af omfanget af opgaver hos leverandøren. Antal elever beregnes 2 gange årligt i forhold til leverandørens andel af det samlede antal visiterede timer til personlig pleje og fordelingen sker ud fra en fast fordelingsnøgle. Eleverne stilles til rådighed for leverandøren, dvs. aflønning og øvrige administrative opgaver varetages af Ældre- og Handicapforvaltningen og for forvaltningens udgift.

I øvrigt henvises til den til enhver tid gældende uddannelsesordning for de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser. Uddannelsesordningen vedlægges ikke aftalegrundlaget, men kan rekvireres ved Fyns Amt, Ungdomsuddannelsesafdelingen.

11. Hjælpemidler
Retningslinjer for bevilling af hjælpemidler følger Ældre- og Handicapforvaltningens almindelige procedure herfor. Dette medfører, at den private leverandør er forpligtet til at være brugeren behjælpelig med kontakt til Servicekontoret og i et vist omfang være brugeren behjælpelig med udfyldelse af ansøgningsskema m.v.

Der er mulighed for, at leverandøren direkte og uden forudgående bevilling, på samme vilkår som den kommunale leverandørs daglige ledere, kan rekvirere hjælpemidler på Odense Kommunes hjælpemiddeldepot.

Hjælpemidler, der anvendes af hensyn til overholdelse af arbejdsmiljølovgivningen stilles til rådighed af Ældre- og Handicapforvaltningen på rekvisition fra leverandøren. Rekvisitition rettes til Hjælpemiddeldepotet, Sivlandvænget 6, 5260 Odense S. Ved overdragelse af en opgave til en anden leverandør er leverandøren forpligtet til at tage kontakt til den overtagende leverandør med henblik på nærmere aftale om denne type hjælpemidler.

Ældre- og Handicapforvaltningen vil efter en vurdering af behov for hjælpemidler straks tage stilling til bevilling, og står endvidere for udbringning.

12. S & A - system og journalføring
Odense Kommunes S & A - system (sags- og advissystem) vil blive rettet til i samarbejde med leverandøren. Dette indebærer, at det af systemet vil fremgå hvilken leverandør, der er valgt.

Indtastning af data foretages af Bevillingskontoret, og leverandøren får ikke adgang til at indtaste i systemet.

Leverandøren er forpligtet til at anvende samarbejdsbogen. Der henvises til bilag 8 om samarbejdsbog.

Ved ophør af hjælp er leverandøren forpligtet til at oversende alt materiale vedrørende brugeren til Bevillingskontoret.

Der udarbejdes en særlig procedurebeskrivelse herom.

13. Procedure ved indlæggelse og udskrivning fra sygehus
13.1 Indlæggelser
Hvis leverandøren er involveret i brugerens indlæggelse, skal leverandøren sikre at relevante samarbejdspartnere orienteres om indlæggelsen. Det kan for eksempel dreje sig om orientering til sygeplejerske, pårørende og aktivitetsafsnittet. Har brugeren madlevering skal dette stilles i bero hos leverandøren af mad.

Meddelelsen kan enten faxes eller afsendes via EDB. Modtagelseskvittering eller anden fremsendelseskvittering vil fungere som leverandørens dokumentation for, at der er givet orientering.

Udover orienteringen skal leverandøren sikre, at brugeren har samarbejdsbogen, toiletsager og evt. medicin med på sygehuset.

Hvis borgeren indlægges akut, skal leverandøren orienteres hurtigst muligt, så den planlagte hjælp kan stilles i bero.

Hvis leverandøren ikke er involveret i indlæggelsen, vil leverandøren få besked om denne via MedCom.

Leverandøren har ikke adgang til MedCom før leverandøren opnår en portefølje på 25 brugere. Indtil da følges en procedure udarbejdet af Bevillingskontoret.

13.2 Udskrivninger
I forbindelse med udskrivning fra sygehus aftales nærmere procedure mellem Bevillingskontoret og leverandøren ved udskrivning af brugere, der i forvejen modtager hjælp.

Ved udskrivning af borgere der ikke hidtil har modtaget hjælp til personlig pleje, skal borgeren træffe valg af leverandør. Ældre- og Handicapforvaltningen foranstalter at dette sker.

Såfremt der startes hjælp op fra udskrivningsdagen, starter Odense Kommunale Ældrepleje hjælpen op og ved den senere visitation får brugeren mulighed for at skifte leverandør efter de gældende regler.

Der arbejdes i øjeblikket på at undersøge muligheden for at visitere på sygehuset. En evt. ny procedure vil blive udarbejdet som tillæg.

13.3 Særligt vedr. betalingspligtige sengedage
Af Ældre- og Handicapforvaltningens budgetmål fremgår, at det samlede antal af betalingspligtige sengedage efter færdigbehandling ikke må overstige et givet antal dage. Antallet fremgår af Odense Kommunes budget. Såfremt det vurderes at leverandøren ikke bidrager til overholdelse af dette mål, er Ældre- og Handicapforvaltningen berettiget til, at fastsætte nærmere krav vedr. overholdelse af dette.

Regning på sengedagsbetaling fremsendes af OUH til de relevante distrikter, som videresender regningerne til Bevillingkontoret. Distriktet angiver på regningen, om der er tale om brugere som har valgt privat leverandør.

14. Nødkald
Som bilag 7 vedlægges en oversigt over procedure for etablering af nødkaldeanlæg.

Leverandøren er forpligtet til at overholde de til enhver tid gældende retningslinier for levering og håndtering af nødkaldsbesøg, herunder bl.a. at besøg ved nødkald skal ske indenfor en halv time efter modtagelsen af nødkaldet. Nødkald registreres i registreringssystemet efter de til enhver tid fastsatte retningslinier. Nødkald i dagperioden afregnes efter den registrerede tid. Nødkald aften og nat afregnes ikke særskilt, da disse er indeholdt i timeprisen pt.

Hvis en bruger bruger nødkaldet i et væsentligt større omfang end det er normalt, skal leverandøren være opmærksom på om der er behov for revisitation.

15. Nøgle
I de tilfælde, hvor brugeren ikke er i stand til at lukke leverandøren ind i hjemmet, må leverandøren få en hoveddørsnøgle udleveret af brugeren. Nøglen opbevares således på leverandørens ansvar. Leverandøren har ikke mulighed for at bruge allerede opsatte nøglebokse. For at minimere antallet af nøgler hos medarbejderne kan leverandøren aftale andre ordninger med den enkelte bruger. Sådanne aftaler indgås skriftligt og aftalen opbevares hos leverandøren og på dennes ansvar.

Isætter leverandøren en anden cylinder i døren, er leverandøren forpligtet til at sikre, at den nye nøgle, såfremt det er nødvendigt, placeres i evt. nøgleboks eller på anden måde overgives til OKÆ, således at OKÆ også har adgang til hjemmet.

Området er under revision og leverandøren, må derfor forvente, at der sker visse ændringer på området.

16. Sygeplejedepot
Leverandøren forpligtes til kun at anvende sygeplejeartikler/-produkter, der er godkendt af Ældre- og Handicapforvaltningen. For at sikre dette forpligtes den private leverandør til at rekvirere disse produkter via Odense Kommunes sygeplejedepoter. Der vedlægges en liste over sygeplejeartikler i bilag 11
.

Udgiften til sygeplejeartikler afholdes over Ældre- og Handicapforvaltningens budget. Budgettet er fordelt på de enkelte distrikter, og distriktet har ret til at skride ind hvis leverandørens brug af sygeplejeartikler overskrider det gennemsnitlige forbrug i distriktet, under hensyn til evt. særlige omstændigheder hos brugeren. Leverandøren er derfor forpligtet til til enhver tid at kunne dokumentere sin brug af de rekvirerede sygeplejeartikler.

17. Oplysningspligt
Leverandøren er forpligtet til af egen drift at give Ældre- og Handicapforvaltningen, Fællesadministrationen, oplysninger om samtlige væsentlige forhold, der kan hindre, forstyrre eller true leverandørens opfyldelse af den indgåede aftale.

Leverandøren har pligt til straks pr. telefon, medmindre andet kommunkationsmiddel aftales, at underrette Ældre- og Handicapforvaltningen om alle driftsuregelmæssigheder som har væsentlig betydning for opgavernes planmæssige udførelse. Endvidere skal Ældre- og Handicapforvaltningen omgående underrettes om alle større uheld eller ulykker af hensyn til besvarelse af forespørgsler fra pårørende, presse o.s.v.

Ældre- og Handicapforvaltningen skal af leverandøren sikres adgang til oplysninger om brugerne af hensyn til Ældre- og Handicapforvaltningens myndighedsansvar.

Leverandøren har pligt til at orientere Ældre- og Handicapforvaltningen om forhold, der kan have eller vil få væsentlig betydning for planlægningen af de i aftalen omhandlede opgaver. Tilsvarende er Ældre- og Handicapforvaltningen forpligtet til tidligst muligt at orientere leverandøren om ændringer af betydning for dennes arbejdstilrettelæggelse.

Henvendelser fra borgere, presse eller andre til enten Ældre- og Handicapforvaltningen eller leverandøren vedrørende fritvalgsordningen, både den konkrete opgaveløsning og ordningen generelt skal øjeblikkelig videregives til den anden part. Besvarelse aftales herefter mellem Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren.

Leverandøren skal være opmærksom på at samarbejde med Ældre- og Handicapforvaltningen om henvendelser, der angår udtalelser fra brugere, særligt af hensyn til overholdelse af tavshedspligten.

Henvendelser direkte til leverandøren fra brugere, disses pårørende o.a. om konkrete driftsforhold og hændelser besvares af leverandøren, og Ældre- og Handicapforvaltningen underrettes ved væsentlige henvendelser ved fremsendelse af kopi af henvendelse og svar hvis henvendelsen besvares skriftligt.

Der gøres specielt opmærksom på, at reglerne om klageråd i lov om retssikkerhed og administration gælder for ydelser omfattet af kontrakten. Leverandøren er forpligtet til at sikre, at klager, der er omfattet af klagerådets kompetenceområde, bliver viderebragt til klagerådet.

18. Sikkerhedsstillelse
Til sikkerhed for opfyldelse af kontrakten skal leverandøren gennem et anerkendt pengeinstitut/kautionsforsikringsselskab stille en garanti på 200.000 kr. Garantien skal være kommunen i hænde senest 14 dage efter aftalens ikrafttræden, og det skal fremgå af garantien at den indestår indtil 3 måneder efter aftalens ophør, med mindre der forinden er rejst krav i henhold til garantien. Denne garanti vil også dække evt. kontrakt vedr. levering af praktisk bistand i Odense Kommune.

Et år efter kontraktens underskrivelse kan garantien nedskrives til 100.000 kr. To år efter kontraktens underskrivelse kan garantien nedskrives yderligere med 50.000 kr. til 50.000 kr. Herefter fastslåses beløbets størrelse på 50.000 kr.

Garantien skal kunne komme til udbetaling til Ældre- og Handicapforvaltningen på Ældre- og Handicapforvaltningens anmodning og uden yderligere retsskridt.

19. Overdragelse af rettigheder og pligter
Ingen af parterne kan overdrage deres forpligtelser i henhold til nærværende aftale til trediemand, uden den anden parts forudgående samtykke.

Leverandøren kan alene overdrage sin ret til vederlag i henhold til aftalen til et pengeinstitut, og alene såfremt der sker overdragelse af det samlede vederlag i henhold til aftalen.

20. Fortrolighed m.v.
Ældre- og Handicapforvaltningen forpligter sig til, inden for rammerne af forvaltnings- og offentlighedslovens bestemmelser, ikke at videregive oplysninger om leverandørens drifts- og forretningshemmeligheder.

Leverandøren og dennes medarbejdere er underlagt tavshedspligt med hensyn til oplysninger, som leverandøren eller dennes medarbejdere får kendskab til gennem udførelse af opgaverne. Dette gælder både i forhold omhandlende den enkelte borger og forhold omhandlende Odense Kommune.

Leverandøren er berettiget til at lade Odense Kommune omtale i leverandørens reklamefremstød, markedsføringsmateriale, referencelister og lignende, idet dog væsentlige markedsføringstiltag, der blandt andet bygger på erfaringer fra Odense Kommune på forhånd skal godkendes af Ældre- og Handicapforvaltningen.

21. Orientering til offentligheden
Tidspunktet for og indholdet af den nærmere orientering til kommunens borgere og offentligheden i øvrigt om den mellem parterne indgåede aftale gøres til genstand for nærmere aftale mellem Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren.

Gennemførelse af informationsforpligtelsen fremgår af de i bilag 13 vedlagte retningslinier. Disse retningslinier kan revideres med 1 måneds varsel. Der gøres opmærksom på, at der udarbejdes samlet informationsmateriale om samtlige godkendte leverandører af praktisk bistand og personlig pleje.

Ældre- og Handicapforvaltningen kan til enhver tid iværksætte brugerundersøgelser og offentliggøre disse med henblik på at give kommunens borgere bedre mulighed for valg.

21.1 Information til brugere
Der informeres om leverandøren i forbindelse med nyvisitationer. Informationsmaterialet udarbejdes i samarbejde med leverandøren og efter retningslinier fastsat af Ældre- og Handicapforvaltningen.

Derudover informeres i "En venlig hilsen", som pt.udkommer 3 gange årligt.

22. Ændringer i ejerforholdet
Såfremt der i kontraktperioden sker ændringer i det oplyste ejerforhold, herunder aktie- eller anpartsbesiddelse, skal dette uopholdeligt meddeles skriftligt til Ældre- og Handicapforvaltningen.

Såfremt der i kontraktperioden sker væsentlige ændringer i ejerforholdene til aktierne/anparterne, herunder såfremt den bestemmende indflydelse i selskabet skifter hænder, er Ældre- og Handicapforvaltningen berettiget til at opsige kontrakten med 3 måneders skriftlig varsel, forudsat at opsigelsen sker senest 1 måned efter, at Ældre- og Handicapforvaltningen er blevet gjort bekendt med de omstændigheder, der begrunder opsigelsen.

Ældre- og Handicapforvaltningen er dog alene berettiget til at opsige kontrakten i henhold til denne begrundelse, såfremt vægtige grunde taler herfor.

23. Genforhandling
Såfremt der er i aftalens løbetid skal gennemføres politiske beslutninger, lovændringer, eller der træffes afgørelser m.v., der medfører ændringer i de forudsætninger, der ligger til grund for aftalen eller såfremt det måtte blive nødvendigt på grund af politiske beslutninger gældende for Ældre- og Handicapforvaltningens område eller Odense Kommune generelt, kan Ældre- og Handicapforvaltningen justere indholdet i aftalen i nødvendigt omfang uden genforhandling.

Justeringer kan også foretages hvis det på grundlag af erfaringerne med nærværende fritvalgsmodel måtte vise sig at være nødvendigt at foretage justeringer af aftalen.

Leverandøren kan til enhver tid anmode om genforhandling af kontraktens enkelte punkter.

24. Misligholdelse og erstatning m.v.
Den private leverandørs misligholdelse og erstatningspligt m.v.
I tilfælde af væsentlig misligholdelse af forpligtelser i henhold til nærværende kontrakt med bilag, er Ældre- og Handicapforvaltningen berettiget til at opsige kontrakten helt eller delvist uden varsel. Misligholdelsesbeføjelser gøres gældende i overensstemmelse med dansk rets almindelige regler.

Ved delvis opsigelse af kontrakten forstås, at leverandørens ydelser i henhold til kontrakten reduceres, fx. ved at leverandøren forpligtes til at afstå fra at tage nye kunder eller lignende.

Som væsentlig misligholdelse betragtes at leverandøren undlader at informere Ældre- og Handicapforvaltningen om magtanvendelse, driftsuregelmæssigheder, uheld eller ulykker, der sker hos hjælpsmodtagerne, eller principielle klager, jf. kontraktens beskrivelse af oplysningspligt.

Det betragtes endvidere som væsentlig misligholdelse, såfremt leverandøren ikke overholder de i kvalitetsstandardene oplistede krav.

Det betragtes som væsentlig misligholdelse, hvis leverandøren ikke anvender det til enhver tid gældende registreringssystem i henhold til kontraktens bestemmelser. Dog accepteres en igangsætningsperiode på 3 mdr. efter endt uddannelse af den medarbejder, der er ansvarlig for varetagelsen af brugen af systemet.

Leverandøren er erstatningsansvarlig efter dansk rets almindelige regler for tab som følge af misligholdelse af kontrakten.

Såfremt leverandøren standser betalingerne, tages under konkursbehandling, indleder forhandlinger om tvangsakkord eller træder i likvidation, er kommunen berettiget til at opsige aftalen. Såfremt leverandøren er organiseret som en personlig drevet virksomhed, er kommunen derudover berettiget til at opsige kontrakten, såfremt leverandøren afgår ved døden.

Såfremt leverandøren under udførelse af sine pligter i henhold til aftalen ved handlinger eller undladelser forårsager skader på personer, fast ejendom eller løsøre, er leverandøren ansvarlig for sådanne skader over for Odense Kommune i overensstemmelse med dansk rets almindelige erstatningsregler.

Såfremt skadelidte rejser krav mod kommunen i anledning af skadeforvoldelser, skal leverandøren friholde kommunen fra ethvert krav og enhver udgift, herunder tillige sagsomkostninger og renter m.v. som et sådant krav måtte påføre kommune i det omfang leverandøren er endeligt ansvarlig efter dansk rets almindelige erstatningsregler. Odense Kommune accepterer ingen begrænsninger i ansvar.

24.1 Bod
Misligholder leverandøren aftalen i henhold til nærværende kontrakt er Ældre- og Handicapforvaltningen berettiget til at kræve bod i følgende tilfælde:

Bod kan kræves hvis leverandøren ikke overholder aftalen med hjælpsmodtageren i henhold til kontraktens bestemmelser om afbud og afløser. Boden opgøres som den til enhver tid overenskomstmæssig fastsatte mindstebetaling for rekvirering af vikar til at udføre de ikke udførte ydelser og træder i kraft hvis Ældre- og Handicapforvaltningen på grund af leverandørens forhold har ekstraudgifter.

24.2 Ældre- og Handicapforvaltningens misligholdelse m.v.
Såfremt Ældre- og Handicapforvaltningen gør sig skyldig i væsentlig misligholdelse af sine forpligtelser over for leverandøren i henhold til nærværende aftale, er leverandøren berettiget til at hæve aftalen uden varsel dog forudsat, at Ældre- og Handicapforvaltningen ikke efter forudgående, rimeligt varsel har berigtiget misligholdelsen.

Ældre- og Handicapforvaltningen er over for leverandøren ansvarlig efter dansk rets almindelige regler.

25. Force majeure
Hverken leverandøren eller kommunen skal i henhold til nærværende aftale anses for ansvarlig over for den anden part, for så vidt ansvaret skyldes forhold, der ligger uden for partens kontrol, herunder arbejdskonflikter, og som parten ikke ved aftalens underskrift burde have taget i betragtning og ej heller kunne have undgået eller overvundet. Forhold hos en underleverandør anses kun for force majeure, såfremt der for underleverandøren foreligger en hindring, der omfattes af første punktum, og som leverandøren ikke burde have undgået eller overvundet.

I det omfang force majeure midlertidig medfører reduktion af de ydelser, som leverandøren til enhver tid har påtaget sig at præstere over for Ældre- og Handicapforvaltningen, reduceres leverandørens vederlag forholdsmæssigt.

Såfremt leverandøren helt eller delvis hindres i udførelse af sine opgaver i henhold til aftalen som følge af force majeure, og dette medfører skadevirkninger for Ældre- og Handicapforvaltningen eller for leverandøren, kan den af parterne, der rammes af sådanne skadevirkninger ophæve aftalen helt eller delvist.

Force majeure kan kun påberåbes, såfremt den pågældende part har givet skriftlig meddelelse herom til den anden part senest 10 kalenderdage efter, at force majeure er indtrådt. Leverandøren skal i tilfælde af arbejdskonflikter omgående underrette Ældre- og Handicapforvaltningen om årsagen hertil, således at Ældre- og Handicapforvaltningen eventuel kan bistå med forslag til løsning af konflikten.

26. Voldgift
Eventuelle uoverensstemmelser mellem Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren om ethvert spørgsmål omfattet af nærværende aftale afgøres efter dansk ret.

Eventuelle tvister som vedrører områder, der ikke er reguleret i lovgivningen, skal i videst muligt omfang søges løst i mindelighed mellem parterne.

Kan eventuelle tvister ikke løses i mindelighed, skal de afgøres ved voldgift. Voldgiftsrettens afgørelse er endelig og bindende for parterne.

Voldgiftsretten, som skal have sæde i Danmark, sammensættes således, at hver af parterne vælger 2 medlemmer. Voldgiftens opmand udpeges af præsidenten for Retten i Odense.

Voldgiftsmændene skal udpeges senest 14 dage efter beslutningen om voldgift og være meddelt opmanden inden udløbet af denne frist. Foreligger en sådan meddelelse ikke, udpeger opmanden de manglende voldgiftsmænd.

Voldgiftsretten fastsætter selv proceduren for behandling af den enkelte sag. Omkostninger i forbindelse med sagens behandling, herunder voldgiftsrettens honorar, fordeles mellem parterne efter voldgiftsrettens bestemmelse. Voldgiftsretten kan i øvrigt tillægge en af parterne omkostningerne.

Såfremt Ældre- og Handicapforvaltningen bliver sagsøgt ved de almindelige domstole, eller der bliver indledt syn og skøn ved de almindelige domstole vedrørende forhold, der har relation til leverandørens opfyldelse af den indgåede aftale, kan Ældre- og Handicapforvaltningen - uagtet ovennævnte voldgiftsbestemmelse - vælge af adcitere leverandøren under et sådant søgsmål eller syn og skøn.

27. Aftalens ikrafttræden, løbetid og opsigelse
Aftalen træder i kraft ved kontraktens underskrivelse. Aftalen underskrives i to enslydende eksemplarer, hvoraf hver part modtager et eksemplar.

Aftalen er gældende indtil væsentlige politiske beslutninger, lovændringer, erfaringer eller andre forhold gør en samlet revision af aftalen nødvendig.

Hver af parterne kan når som helst opsige aftalen med 3 måneders varsel fra udgangen af en måned.

Kortere opsigelsesvarsel kan aftales mellem parterne såfremt vægtige grunde taler herfor. Kan der ikke opnås enighed om kortere varsel gælder opsigelsesvarslet på 3 måneder.

Underskrifter:

 

 

 

Bilag

Bilag 1: Tværfaglig referenceramme

Bilag 2: Kvalitetsstandard

Bilag 3: Grundlæggende principper for udførelse af personlig pleje

Bilag 4: Kontaktperson/koordinatorrollen

Bilag 5: Samarbejde

Bilag 6: Beskrivelse af sagsgang ved bevilling af hjælp

Bilag 7: Procedure for etablering af nødkaldeanlæg

Bilag 8: Vejledning i brug af samarbejdsbog

Bilag 9: Registreringssystem

Bilag 10: Håndtering af medicin

Bilag 11: Sygeplejedepot

Bilag 12: Magtanvendelsesskemaer

Bilag 13: Retningslinjer for udlevering af informationsmateriale

 

Kontrakt vedrørende levering af praktisk bistand efter lov om social service

mellem

NN

og

Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune

1. Opgaveramme og målgruppe
Nærværende kontrakt er udarbejdet i overensstemmelse med reglerne om frit valg i lov om social service, samt bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v.

Opgaven omfatter praktisk bistand efter lov om social service til ældre, handicappede med flere i eget hjem. Ordningen gennemføres efter lov om social service, hvor brugeren kan vælge, hvilken af de godkendte leverandører vedkommende ønsker. Brugeren kan til enhver tid vælge anden leverandør.

2. Aftalens genstand
Leverandøren påtager sig udførelsen af rengørings- og visse andre praktiske opgaver for Ældre- og Handicapforvaltningen i henhold til kvalitetsstandard for praktisk bistand og personlig pleje, denne er vedlagt som bilag 5. Når brugeren har taget stilling til, hvilken leverandør man ønsker, sender Bevillingskontoret en kopi af afgørelsen til den pågældende leverandør med en samlet tidsangivelse. Leverandøren kan ikke frasige sig at levere den bevilgede hjælp til en bruger.

Leverandøren er forpligtet til at deltage i udviklingstiltag der igangsættes indenfor kontraktens område.

Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren indgår i et samarbejde, som omfatter eventuelle efterfølgende aftalejusteringer, og skal samarbejde om alle forhold af betydning for leverandørens opfyldelse af sine forpligtelser efter aftalen og alle forhold af betydning for Ældre- og Handicapforvaltningens håndhævelse af sin myndighedsforpligtelse.

3. Aftalegrundlaget
Aftaledokumenter:

Nærværende kontrakt incl. bilag og evt. tillæg

I forhold til bilag 5, er det den til enhver tid gældende kvalitetsstandard for praktisk bistand.

Leverandørens ansøgning med tilhørende bilag.

I tilfælde af uoverensstemmelser mellem et eller flere af ovennævnte dokumenter, har disse indbyrdes forrang i den ovenfor angivne rækkefølge.

Ændringer til kontrakten skal være skriftlige for at være gældende.

4. Afregning og betaling
Afregningsmodellen bygger på, at visitation af en bruger til praktisk bistand medfører betalingsforpligtelse overfor den valgte leverandør, når denne har igangsat hjælpen.

Der stilles krav om, at leverandøren benytter Odense Kommunes til enhver tid gældende registreringssystem til registrering af bevilling samt udførte opgaver i henhold til nærværende kontrakt. Afregning over for leverandøren gennemføres på baggrund af oplysningerne registreret i det til enhver tid gældende registreringssystem, som er nærmere beskrevet i bilag 3.

Leverandøren har på rekvisition til Ældre- og Handicapforvaltningen mulighed for, at få undervisning i brugen af Registreringssytemet. Har leverandøren ikke tidligere arbejdet med systemet, er deltagelse i undervisning dog en pligt for de relevante medarbejdere. Omfang af og indhold i undervisningen aftales nærmere med Ældre- og Handicapforvaltningen. Odense Kommune afholder udgifterne til undervisningen, men dækker ikke frokost og tabt arbejdsfortjeneste.

Kontrol for afregningen for udførte ydelser sker hver måned ved hjælp af data fra Registreringssystemet. Der sker alene afregning for det antal udførte timer, der fremgår af Registreringsystemet. Der afregnes ikke for mere end det visiterede antal timer.

Kvittering for besøg må som hovedregel ikke forekomme. Sker der kvittering for besøg for mere end 5% af det samlede antal timer pr. måned, bliver en andel af afregningen, der svarer til den procentvise overskridelse af denne grænse, tilbageholdt, indtil grunden til overskridelsen er klarlagt og korrekt brug af systemet er igangsat.

Validering af scannede besøg må som hovedregel kun forekomme i begrænset omfang. Sker der validering for mere end 15% af det samlede antal timer pr. måned, bliver en andel af afregningen, der svarer til den procentvise overskridelse af denne grænse, tilbageholdt, indtil grunden til overskridelsen er klarlagt og korrekt brug af systemet er igangsat.

Uanmeldte afbud fra brugeren på selve dagen udløser en betaling til leverandøren på 50%. For afbud, der er afgivet før selve dagen, gives der ingen betaling.

Der henvises i øvrigt til kontraktens bestemmelser om oplysningspligt og kontrol.

Ældre- og Handicapforvaltningen, Bevillingskontoret, fremsender medio hver måned afregning i henhold til kontrakten. Endelig validering skal være fremsendt til Bevillingskontoret senest den 5. i hver måned.

Afregning sker i henhold til de til enhver tid gældende priser. Priserne er udarbejdet i overensstemmelse med lov om social service, samt tilhørende bekendtgørelser.

Hvis der er uenighed om afregningsgrundlaget, kan hver part indkalde til et møde med henblik på at afklare problemstillingen. Begge parter skal loyalt bidrage til fremskaffelse af evt. dokumentation nødvendig for at afklare det korrekte afregningsgrundlag.

Såfremt der er i aftalens løbetid gennemføres lovindgreb, praksisændringer eller politiske beslutninger, der medfører behov for ændringer i prisen, har Ældre- og Handicapforvaltningen ret til at ændre prisen som konsekvens heraf. Der beregnes herudover priser mindst én gang årligt. Leverandøren er forpligtet til at anerkende prisændringer, når de er trådt i kraft. Dokumentation for prisfastsættelsen kan rekvireres ved henvendelse til Bevillingskontoret, Ældre- og Handicapforvaltningen.

Klage over de fastsatte priser kan rettes til Odense Byråd. Klage over at de fastsatte priser indeholder konkurrenceforvridende støtte rettes til Konkurrencestyrelsen.

4.1 Overdragelse af medarbejdere

For hver gang leverandøren udvider sin opgave, svarende til en udvidelse af den vejledende tidsnorm med 280 timer pr. måned, har den afgivende leverandør mulighed for at forhandle om at overføre en medarbejder (fuldtidsstilling) til den leverandør som har udvidet sin opgave.

5. Skift af leverandør
En bruger har altid ret til at ændre sit valg af leverandør. Ændringer har virkning senest 1 måned efter anmodning om leverandørskift.

Denne frist kan fraviges hvis Bevillingskontoret vurderer, at der er særlige forhold, der hindrer at ydelser i henhold til afgørelsen kan leveres, fx uoverensstemmelser mellem leverandør og bruger.

Den leverandør, der hidtil har udført hjælpen, må ikke standse hjælpen, før der modtages besked fra Bevillingskontoret.

Ved overdragelse af opgaven fra én leverandør til en anden, er den afgivende leverandør forpligtet til at give en fyldestgørende, skriftlig, dokumentation for brugerens evt. særlige behov mv. Dette er meget vigtigt af hensyn til den overtagende leverandørs mulighed for at varetage opgaven.

6. Visitation
På baggrund af ansøgning foranlediget af brugeren selv, pårørende, læge eller andre vurderer Bevillingskontoret, om der er behov for tildeling af hjælp. Bevillingskontoret bestiller herefter opgaven hos den af brugeren valgte leverandør. Bevillingskontoret i Ældre- og Handicapforvaltningen er organisatorisk adskilt fra Odense Kommunale Ældrepleje, som er den kommunale leverandør.

Afgørelse om hjælp træffes i overensstemmelse med den af Ældre- og Handicapudvalget fastlagte kvalitetsstandard, og der udfærdiges en bevilling i henhold til lov om social service. De opgaver, som brugeren skal have hjælp til, beskrives i bevillingen, der ligeledes indeholder en beskrivelse af brugerens situation, herunder beskrivelse af status, funktionsniveau, særlige forhold og lignende.

Når brugeren har taget stilling til, hvilken leverandør man ønsker, sender Bevillingskontoret en kopi af afgørelsen til den pågældende leverandør med en samlet tidsangivelse. Leverandøren kan ikke frasige sig at levere den bevilgede hjælp til en bruger, der har valgt leverandøren.

Det er leverandørens opgave at sikre at hjælpen planlægges og udføres på en sådan måde, at målene som er beskrevet i afgørelsen kan nås. Al hjælp gives som hjælp til selvhjælp. Opfølgning på om målene nås sker ved stikprøvekontrol.

6.1 Fleksibel hjælp
Brugeren har i henhold til lov om social service ret til vælge en helt eller delvis anden hjælp end den, der er truffet afgørelse om. Aftale med brugeren om udnyttelse af bytteretten sker fra gang til gang. Udnyttelse af bytteretten ændrer ikke på afregningen.

Det er den enkelte medarbejders ansvar at vurdere, hvorvidt det er fagligt forsvarligt, at brugeren får udført andre ydelser end de visiterede.

6.2 Revisitation
Bevillingskontoret gennemfører revisitationer for personer, der modtager personlig pleje. Revisitationer gennemføres i det omfang, brugerens behov ændres.

Leverandøren er forpligtet til at anerkende resultatet af en revisitation.

Leverandøren er forpligtet til at rette henvendelse til Bevillingskontoret, såfremt en brugers behov for hjælp ændres; dette gælder uanset om der er tale om et mindre eller et øget hjælpsbehov. Vurderingen af dette sker efter bestemmelserne i det fastlagte serviceniveau og lov om social service, hvorefter der kun gives hjælp til de opgaver som brugeren ikke selv eller kun meget vanskeligt kan udføre.

Dette gælder tilsvarende for tilfælde, hvor brugeren i større omfang udnytter sin bytteret efter lov om social service, med henblik på en eventuel revurdering af hjælpsmodtagerens behov.

Leverandøren har en forpligtelse til at observere og øjeblikkeligt meddele forhold om ændrede funktionstilstande hos brugerne. På den obligatoriske introduktionsdag vil leverandøren blive nærmere orienteret om denne forpligtelse.

Manglende opfyldelse af forpligtelser i dette pkt. anses som misligholdelse af kontrakten.

6.3 Ændring i serviceniveau
Ændringer i serviceniveauet sker i henhold til politisk beslutning herom.

7. Beredskab og leverancesikkerhed
7.1 Afbud
Brugeren skal melde afbud til leverandøren senest dagen før den aftalte dato for opgavens udførelse. Senere afbud betragtes som uanmeldte afbud (fx ingen hjemme eller akut sygehusindlæggelse).

Leverandøren er forpligtet til at stille afløser til rådighed for udførelse af opgaverne, og afbud fra leverandørens side accepteres under normale omstændigheder ikke. Afbud fra leverandøren må højst forekomme for 1% af det samlede besøgstal.

7.2 Erstatningsbesøg
Hvis brugeren melder afbud, skal der som udgangspunkt ikke tilbydes erstatningstid. Erstatningstid tilbydes kun efter aftale med visitator.

Leverandøren er forpligtet til at stille afløser til rådighed for udførelse af opgaverne, og afbud fra leverandørens side accepteres under normale omstændigheder ikke. Hvis leverandøren i ganske særlige tilfælde bliver tvunget til at melde afbud, skal leverandøren inden for den samme uge tilbyde brugeren erstatningstid uden merudgift for Odense Kommune.

8. Personaleforhold
Ældre- og Handicapforvaltningen stiller krav om, at leverandøren kan sikre en god kvalitet i udførelsen af opgaven, herunder en god og effektiv kundebetjening og kundeservice målrettet ældre og handicappede. Leverandøren skal til enhver tid på anmodning kunne redegøre for opfyldelsen af dette krav.

Leverandøren skal overholde de retningslinier og politikker om personaleforhold, som er oplyst for Ældre- og Handicapforvaltningen ved godkendelsen. Leverandøren skal til enhver tid på anmodning kunne redegøre for opfyldelsen af dette krav.

Ældre- og Handicapforvaltningen forventer, at leverandørens medarbejdere i forbindelse med opfyldelse af nærværende kontrakt udøver almindelig hjælpsomhed over for brugerne.

Medarbejderne skal fremtræde velsoignerede og præsentable under udførelsen af opgaverne, og medarbejderne skal være dansktalende. Medarbejderne skal kunne legitimere sig, som minimum med billedlegitimation, navn og firmanavn.

Af hensyn til trygheden for brugeren stilles krav om, at det tilstræbes, at opgaverne hos den enkelte bruger udføres af den samme medarbejder, og at det ligeledes tilstræbes, at eventuelle afløsere er de samme.

Giver en medarbejder anledning til alvorlig eller gentagen kritik, som berettiger til alvorlig påtale, er Ældre- og Handicapforvaltningen berettiget til at kræve, at leverandøren iværksætter de nødvendige foranstaltninger til løsning heraf, herunder i givet fald at fjerne den pågældende medarbejder fra opgaven. Dette begrænses ikke i forhold til den enkelte bruger, men kan udstrækkes til alle opgaver, der varetages for Ældre- og Handicapforvaltningen indenfor nærværende kontrakt.

9. Leverandøres nøglepersoner/fællesmøder
Ældre- og Handicapforvaltningen tillægger det afgørende betydning for aftalen, at der bliver tilknyttet en ansvarlig leder i forbindelse med aftalens implementering.

Der skal som minimum afholdes ét årligt møde mellem ledelsen i Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren med henblik på drøftelse af overordnede spørgsmål, fx evaluering af ordningen, fastlæggelse af strategiske mål m.v.

10. Underleverandører
Såfremt leverandøren finder anledning til benyttelse af underleverandører, skal dette, såfremt underleverandøren opnår brugerkontakt, forudgående aftales med Ældre- og Handicapforvaltningen.

Ældre- og Handicapforvaltningen er berettiget til at nægte godkendelse af en underleverandør.

Anvendelse af underleverandører medfører ingen ændring i leverandørens ansvar over for Ældre- og Handicapforvaltningen i henhold til nærværende aftale.

Faste aftaler, eller aftaler med karakter af fast aftale, med underleverandører om levering af ydelser efter denne kontrakt skal godkendes af Ældre- og Handicapforvaltningen. Er der tale om enkeltstående aftaler, som ikke falder under nogen af ovennævnte kategorier, kræver dette dog ikke forudgående godkendelse.

11. Overdragelse af rettigheder og pligter
Ingen af parterne kan overdrage deres forpligtelser i henhold til nærværende aftale til trediemand uden den anden parts forudgående samtykke.

Leverandøren kan alene overdrage sin ret til vederlag i henhold til aftalen til et pengeinstitut, og alene såfremt der sker overdragelse af det samlede vederlag i henhold til aftalen.

12. Oplysningspligt
Leverandøren er forpligtet til af egen drift at give Ældre- og Handicapforvaltningen, Fællesadministrationen, oplysninger om samtlige væsentlige forhold, der kan hindre, forstyrre eller true leverandørens opfyldelse af den indgåede aftale.

Leverandøren har pligt til straks pr. telefon, medmindre andet kommunkationsmiddel aftales, at underrette Ældre- og Handicapforvaltningen om alle driftsuregelmæssigheder som har væsentlig betydning for opgavernes planmæssige udførelse. Endvidere skal Ældre- og Handicapforvaltningen omgående underrettes om alle større uheld eller ulykker af hensyn til besvarelse af forespørgsler fra pårørende, presse o.s.v.

Ældre- og Handicapforvaltningen skal af leverandøren sikres adgang til oplysninger om hjælpsmodtagerne af hensyn til Ældre- og Handicapforvaltningens myndighedsansvar.

Leverandøren har pligt til at orientere Ældre- og Handicapforvaltningen om forhold, der kan have eller vil få væsentlig betydning for planlægningen af de i aftalen omhandlede opgaver. Tilsvarende er Ældre- og Handicapforvaltningen forpligtet til tidligst muligt at orientere leverandøren om ændringer af betydning for dennes arbejdstilrettelæggelse.

Henvendelser fra brugere, presse eller andre til enten Ældre- og Handicapforvaltningen eller leverandøren vedrørende fritvalgsordningen, både den konkrete opgaveløsning og ordningen generelt skal øjeblikkelig videregives til den anden part. Besvarelse aftales herefter mellem Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren.

Leverandøren skal være opmærksom på at samarbejde med Ældre- og Handicapforvaltningen om henvendelser, der angår udtalelser fra brugere, særligt af hensyn til overholdelse af tavshedspligten.

Henvendelser direkte til leverandøren fra brugere, disses pårørende o.a. om konkrete driftsforhold og hændelser besvares af leverandøren, og Ældre- og Handicapforvaltningen underrettes ved væsentlige henvendelser ved fremsendelse af kopi af henvendelse og svar hvis henvendelsen besvares skriftligt.

Der gøres specielt opmærksom på, at reglerne om klageråd i lov om retssikkerhed og administration gælder for ydelser omfattet af kontrakten. Leverandøren er forpligtet til at sikre, at klager, der er omfattet af klagerådets kompetenceområde, bliver viderebragt til klagerådet.

13. Ændringer i ejerforholdet
Såfremt der i kontraktperioden sker ændringer i det oplyste ejerforhold, herunder aktie- eller anpartsbesiddelse, skal dette uopholdeligt meddeles skriftligt til Ældre- og Handicapforvaltningen.

Såfremt der i kontraktperioden sker væsentlige ændringer i ejerforholdene til aktierne/anparterne, herunder såfremt den bestemmende indflydelse i selskabet skifter hænder, er Ældre- og Handicapforvaltningen berettiget til at opsige kontrakten med 3 måneders skriftlig varsel, forudsat at opsigelsen sker senest 1 måned efter, at Ældre- og Handicapforvaltningen er blevet gjort bekendt med de omstændigheder, der begrunder opsigelsen.

Ældre- og Handicapforvaltningen er dog alene berettiget til at opsige kontrakten i henhold til denne begrundelse, såfremt vægtige grunde taler herfor.

14. Kontrol med udførelse af opgaven
Ældre- og Handicapforvaltningen er til enhver tid og uden forudgående anmeldelse berettiget til at føre kontrol med leverandørens opfyldelse af nærværende kontrakt. En sådan kontrol fritager ikke leverandøren for ansvar for opfyldelse af nærværende kontrakt.

Leverandøren er forpligtet til uden vederlag at bistå i forbindelse med kontrolbesøg.

14.1 Kvalitetskontrol
Leverandøren skal være indforstået med, at der udføres stikprøvevis kvalitetskontrol ud over den almindelige kvalitetskontrol, der blandt andet gennemføres ved registrering af antal klagesager, brugeranalyser, uddata fra Lyngsø OmsorgsSystem, kontrolbesøg hos eller opringninger til brugere m.v.

Leverandøren skal være indforstået med at levere nødvendige oplysninger til brug for særskilte analyser inden for nærværende kontrakts område, samt deltage i udarbejdelsen af forvaltningens brugertilfredshedsundersøgelser.

15. Kvalitetssikring
Redegørelse for hvordan leverandøren planlægger at gennemføre kvalitetssikring fremsendes senest 14 dage efter kontraktsindgåelsen og vil, sammen med den redegørelse der er fremsendt ifm. godkendelsen, indgå som en del af aftalen
.

16. Overholdelse af relevant lovgivning
Der stilles krav om, at leverandøren udfører opgaven under hensyntagen til relevant lovgivning inden for området, herunder arbejdsmiljøregler og lov om visse personoplysninger.

17. Samarbejde med andre leverandører
Hos brugere, der modtager både personlig pleje og praktisk bistand, vil det kunne forekomme, at de to typer ydelser leveres af to forskellige leverandører. I disse situationer er begge parter forpligtede til, at indrette sig efter hinanden og at indgå i et samarbejde om tilrettelæggelsen af de respektive opgaver.

18. Fortrolighed m.v.
Ældre- og Handicapforvaltningen forpligter sig til inden for rammerne af forvaltnings- og offentlighedslovens bestemmelser ikke at videregive oplysninger om leverandørens drifts- og forretningshemmeligheder. Dette medfører bl.a., at der ikke kan gives fortrolighedstilsagn om forhold, der skal gives aktindsigt i.

Leverandøren og dennes medarbejdere er underlagt tavshedspligt med hensyn til oplysninger, som leverandøren eller dennes medarbejdere får kendskab til gennem udførelse af opgaverne. Dette gælder både i forhold omhandlende den enkelte bruger og forhold omhandlende Odense Kommune.

Leverandøren er berettiget til at lade Odense Kommune omtale i leverandørens reklamefremstød, markedsføringsmateriale, referencelister og lignende, idet dog væsentlige markedsføringstiltag, der blandt andet bygger på erfaringer fra Odense Kommune på forhånd skal godkendes af Ældre- og Handicapforvaltningen.

Leverandøren og Ældre- og Handicapforvaltningen skal ved meddelelser til offentligheden, herunder udtalelser til nyhedsmedierne, optræde loyalt overfor hinanden.

Leverandøren og Ældre- og Handicapforvaltningen er gensidigt forpligtede til at behandle oplysninger om hinandens forretningsforhold samt om andre forhold, hvorom der med rimelighed kan kræves diskretion, fortroligt, jf. dog bemærkningen ovenfor om fortrolighedstilsagn og ret til aktindsigt. Denne pligt består også efter, at kontrakten er bragt til ophør, uanset årsagen hertil.

19. Socialt ansvar
Leverandøren skal påtage sig et socialt ansvar, herunder være villig til i forbindelse med løsningen af opgaver efter nærværende aftale at ansætte personer på særlige vilkår, i henhold til den mellem Kommunernes Landsforening og KTO indgåede rammeaftale om socialt kapitel. Det drejer sig om områderne forebyggelse samt fastholdelse og integration af personer med nedsat arbejdsevne og ledige i aftalebaserede job på særlige vilkår, fleksjob, skånejob og jobtræning mv. Denne forpligtelse træder i kraft ved kontraktperiodens start og proceduren for opfyldelse af forpligtelsen aftales med Ældre- og Handicapforvaltningen.

20. Leverandørens forsikringer
Leverandøren er forpligtet til at tegne og betale sædvanlig arbejdsskadeforsikring, sædvanlig tingsforsikring samt sædvanlig erhvervs- og produktsansvarsforsikring, herunder driftsforsikring for skader, for hvilke der er ansvar efter dansk rets almindelige regler. Leverandøren skal på anmodning dokumentere, at forsikringerne er i kraft og overgive Ældre- og Handicapforvaltningen kopi af forsikringspolicer samt kvittering for præmiens betaling.

21. Leverandørens misligholdelse m.v.
Såfremt leverandøren standser betalingerne, tages under konkursbehandling, indleder forhandlinger og tvangsakkord eller træder i likvidation, er kommunen berettiget til helt eller delvist at hæve aftalen, jf. dog konkurslovens § 55. Såfremt leverandøren er organiseret som en personlig drevet virksomhed, er kommunen derudover berettiget til at hæve kontrakten, såfremt leverandøren afgår ved døden.

Ved delvis ophævelse af kontrakten forstås, at leverandørens ydelser i henhold til kontrakten reduceres, fx ved at leverandøren forpligtes til at afstå fra at indtage nye kunder eller lignende.

Som misligholdelse opfattes udover tilsidesættelse af leverandørens forpligtelse i henhold til kontrakten tillige, at leverandøren undlader at informere Ældre- og Handicapforvaltningen om driftsuregelmæssigheder, uheld eller ulykker, der sker hos hjælpsmodtagerne, eller principielle klager.

Dog betragtes det som væsentlig misligholdelse, hvis leverandøren ikke anvender Lyngsø OmsorgsSystem i henhold til kontraktens bestemmelser efter en igangsætningsperiode på 3 mdr. efter endt uddannelse af den medarbejder, der er ansvarlig for varetagelsen af brugen af systemet.

Såfremt leverandøren under udførelse af sine pligter i henhold til aftalen ved handlinger eller undladelser forårsager skader på personer, fast ejendom eller løsøre, er leverandøren ansvarlig for sådanne skader over for Odense Kommune i overensstemmelse med dansk rets almindelige erstatningsregler.

Rejser skadelidte krav mod kommunen i anledning af skadeforvoldelser, skal leverandøren friholde kommunen fra ethvert krav og enhver udgift, herunder tillige sagsomkostninger og renter m.v. som et sådant krav måtte påføre kommune i det omfang leverandøren er endeligt ansvarlig efter dansk rets almindelige erstatningsregler. Odense Kommune accepterer ingen begrænsninger i ansvar.

22. Ældre- og Handicapforvaltningens misligholdelse m.v.
Såfremt Ældre- og Handicapforvaltningen gør sig skyldig i væsentlig misligholdelse af sine forpligtelser over for leverandøren i henhold til nærværende aftale, er leverandøren berettiget til at hæve aftalen dog forudsat, at Ældre- og Handicapforvaltningen ikke efter forudgående, rimeligt varsel har berigtiget misligholdelsen.

Ældre- og Handicapforvaltningen er over for leverandøren ansvarlig efter dansk rets almindelige regler.

23. Force majeure
Hverken leverandøren eller kommunen skal i henhold til nærværende aftale anses for ansvarlig over for den anden part, for så vidt ansvaret skyldes forhold, der ligger uden for partens kontrol, herunder arbejdskonflikter, og som parten ikke ved aftalens underskrift burde have taget i betragtning og ej heller kunne have undgået eller overvundet. Forhold hos en underleverandør anses kun for force majeure, såfremt der for underleverandøren foreligger en hindring, der omfattes af første punktum, og som leverandøren ikke burde have undgået eller overvundet.

I det omfang force majeure midlertidig medfører reduktion af de ydelser, som leverandøren til enhver tid har påtaget sig at præstere over for Ældre- og Handicapforvaltningen, reduceres leverandørens vederlag forholdsmæssigt, jf. ovenstående afsnit om afregning.

Såfremt leverandøren helt eller delvis hindres i udførelse af sine opgaver i henhold til aftalen som følge af force majeure, og dette medfører skadevirkninger for Ældre- og Handicapforvaltningen eller for leverandøren, kan den af parterne, der rammes af sådanne skadevirkninger ophæve aftalen helt eller delvist.

Force majeure kan kun påberåbes, såfremt den pågældende part har givet skriftlig meddelelse herom til den anden part senest 10 kalenderdage efter, at force majeure er indtrådt. Leverandøren skal i tilfælde af arbejdskonflikter omgående underrette Ældre- og Handicapforvaltningen om årsagen hertil, således at Ældre- og Handicapforvaltningen eventuel kan bistå med forslag til løsning af konflikten.

24. Sikkerhedsstillelse
Til sikkerhed for leverandørens opfyldelse af kontrakten skal denne gennem et anerkendt pengeinstitut/kautionsforsikringsselskab stille en garanti på 200.000 kr. Denne garanti vil også dække evt. kontrakt vedr. levering af personlig pleje i Odense Kommune.

Garantien skal være kommunen i hænde senest 14 dage efter aftalens ikrafttræden, og skal indestå indtil 3 måneder efter aftalens ophør, med mindre der forinden er rejst krav i henhold til garantien.

Garantien skal stilles som en anfordringsgaranti.

Et år efter kontraktens underskrivelse kan garantien nedskrives til 100.000 kr. To år efterkontraktens underskrivelse kan garantien nedskrives yderligere med 50.000 kr. Herefter fastlåses beløbets størrelse på 50.000 kr.

Det skal fremgå af garantien, at den er stillet i overensstemmelse med nærværende aftale, og at garantistilleren med hensyn til forhold vedrørende garantien accepterer behandling af eventuelle tvister, jf. bestemmelserne nedenfor vedr. voldgift.

25. Aftalens løbetid og opsigelse

Denne aftale er gældende indtil væsentlige politiske beslutninger, lovændringer, erfaringer eller andre forhold gør en overordnet revision af denne aftale nødvendig. Se punkt 26 for løbende justeringer.

Aftalen kan af begge parter opsiges helt eller delvis med 3 måneders varsel til udgangen af en måned. Efter opsigelsen er leverandøren ikke forpligtet til at påtage sig nye kunder.

Ved væsentlig eller gentagen misligholdelse er opsigelsesvarslet dog 1 måned til udgangen af en måned.

I forbindelse med ophør af aftalen skal al information, der er nødvendig for at Ældre- og Handicapforvaltningen kan varetage leveringsforpligtelsen, returneres til Ældre- og Handicapforvaltningen. Leverandøren skal positivt medvirke til, at eventuel ændring af leverandørforholdet kan ske enkelt og uden gene for brugerne. Parterne er enige om, at principperne i lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse skal finde anvendelse ved aftalens ophør; det vil sige, at medarbejdere, der hovedsageligt løser opgaver for Ældre- og Handicapforvaltningen, skal tilbydes job hos Odense Kommune/ny leverandør. Leverandøren er forpligtet til at videregive alle nødvendige oplysninger vedrørende medarbejdere m.v. i forbindelse hermed.

Fortrolighedsforpligtelserne, jf. ovenfor, er også gældende efter aftalens ophør. Leverandøren er forpligtet til at destruere alle informationer i form af personhenførbare data og lignende. Dette må dog kun gennemføres efter forudgående aftale med Ældre- og Handicapforvaltningen.

26. Genforhandling
Såfremt der er i aftalens løbetid gennemføres politiske beslutninger, lovændringer, eller der træffes afgørelser m.v., der medfører ændringer i de forudsætninger, der ligger til grund for aftalen eller såfremt det måtte blive nødvendigt på grund af politiske beslutninger gældende for Ældre- og Handicapforvaltningens område eller Odense Kommune generelt, kan Ældre- og Handicapforvaltningen justere indholdet i aftalen i nødvendigt omfang uden genforhandling.

Justeringer kan også foretages hvis det på grundlag af erfaringerne med nærværende fritvalgsmodel måtte vise sig at være nødvendigt at foretage justeringer af aftalen.

En sådan justering skal ske med et rimeligt varsel.

Leverandøren kan til enhver tid anmode om genforhandling af kontraktens enkelte punkter.

27. Orientering til offentligheden
Tidspunktet for og indholdet af den nærmere orientering til kommunens borgere og offentligheden i øvrigt om den mellem parterne indgåede aftale gøres til genstand for nærmere aftale mellem Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren. Der gøres opmærksom på, at der udarbejdes samlet indformationsmateriale om samtlige godkendte leverandører af praktisk bistand.

Såfremt leverandøren ønsker at informere yderligere sker det på eget initiativ og for egen regning.

Ældre- og Handicapforvaltningen kan til enhver tid iværksætte brugerundersøgelser og offentliggøre disse med henblik på at give kommunens borgere bedre mulighed for valg.

27.1 Information
Der informeres om leverandøren i forbindelse med revisitationer. Informationsmaterialet udarbejdes i samarbejde med leverandøren og efter retningslinier fastsat af Ældre- og Handicapforvaltningen.

Der udleveres samlet informationsmateriale ved revision af materialet, jf. lov om social service.

28. Voldgift
Eventuelle uoverensstemmelser mellem Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren om ethvert spørgsmål omfattet af nærværende aftale afgøres efter dansk ret.

Eventuelle tvister skal i videst muligt omfang søges løst i mindelighed mellem parterne.

Kan eventuelle tvister ikke løses i mindelighed, skal de afgøres ved voldgift. Voldgiftsrettens afgørelse er endelig og bindende for parterne.

Voldgiftsretten, som skal have sæde i Danmark, sammensættes således, at hver af parterne vælger 2 medlemmer. Voldgiftens opmand udpeges af præsidenten for Retten i Odense.

Voldgiftsmændene skal udpeges senest 14 dage efter beslutningen om voldgift og være meddelt opmanden inden udløbet af denne frist. Foreligger en sådan meddelelse ikke, udpeger opmanden de manglende voldgiftsmænd.

Voldsgiftsretten fastsætter selv proceduren for behandling af den enkelte sag. Omkostninger i forbindelse med sagens behandling, herunder voldgiftsrettens honorar, fordeles mellem parterne efter voldgiftsrettens bestemmelse. Voldgiftsretten kan i øvrigt tillægge en af parterne omkostningerne.

Såfremt Ældre- og Handicapforvaltningen bliver sagsøgt ved de almindelige domstole, eller der bliver indledt syn og skøn ved de almindelige domstole vedrørende forhold, der har relation til leverandørens opfyldelse af den ingåede aftale, kan Ældre- og Handicapforvaltningen - uagtet ovennævnte voldgiftsbestemmelse - vælge af adcitere leverandøren under et sådant søgsmål eller syn og skøn.

29. Indgåelse af aftale
Nærværende aftale underskrives i to enslydende eksemplarer, hvoraf Ældre- og Handicapforvaltningen og leverandøren hver modtager et eksemplar.

Hver part bærer egne omkostninger i forbindelse med indgåelse af aftalen.

Underskrifter:

 

 

 

 

Bilag

1. Leverandørens ansøgning

2. Beskrivelse af sagsgang ved bevilling af hjælp, herunder overdragelse af opgaver mellem leverandører

3. Registreringssystem

4. Fælles referenceramme

5. Kvalitetsstandard

6. Procedure for udlevering af informationsmateriale